BTC-prisåtgärden har varit ganska svag sedan den senaste helgen, med det digitala myntet som varar i sidled. Som vi diskuterade igår verkade världens ledande kryptovaluta vara intervallbunden med stort försäljningspress som drog tillbaka det under $ 19K.

BTCUSD-paret handlas för närvarande långt under $ 19K-nivån efter att tjurarna återigen misslyckades med att uppnå vinster över mitten av $ 19.000. Från det dagliga ljuset igår kväll över 19 150 dollar gled flaggskeppets krypto med över 500 dollar i dagens sessioner och slog ned på 18 650 dollar.

Lyckligtvis för tjurarna höll stöd på $ 18 600-nivån, vilket resulterade i att BTC flyttade högre mot nya toppar igen. I skrivande stund sjunker BTC cirka 1,4% till sitt nuvarande pris på 18 865 $.

Tjurar och björnar har uppenbarligen nått en återvändsgränd, där båda marknadskrafterna kämpar för att få någon tydlig fart i vardera riktningen.

Köpare hoppas få överhanden när de bestämmer var Bitcoin Loophole trender på medellång sikt. Om tjurarna framgångsrikt bevakar supporten på 18 600 dollar, kan en allvarlig uppåtsida vara nära förestående de närmaste dagarna.

BTC-priset kan behöva ”livsstöd” för att spara sin uppåtgående trend

Bitcoins nuvarande pris markerar en anmärkningsvärd nedgång från gårdagens toppar över 19 400 dollar. Denna nivå har varit ganska betydande och har gett upphov till anmärkningsvärda återkallanden vid flera tillfällen på grund av det intensiva försäljningstrycket som finns strax under $ 19,5 000.

Medan han adresserade BTC-försäljningen över natten påpekade en analytiker vikten av att tjurarna upprätthöll en avgörande stödnivå som björnarna försökte utplåna. TeddyCleps tog till Twitter för att lyfta fram vikten av ett starkt försvar av 18 600-nivån, som han beskrev som „stöd att stödja oss i livsstöd.“

Han noterade att om tjurarna inte kan fortsätta att försvara denna grundläggande nivå riskerar BTC att möta en teknisk uppdelning. I det baisseartade scenariot skulle kungsmyntet behöva ”livsstöd” för att rädda sitt flera veckors rally och förhindra någon långvarig nackdel som skulle drabba altcoins särskilt hårt.

ETH-priset tvekar under $ 600

ETH sjönk under $ 585-stödet efter handel i ett intervall under $ 600 och $ 602 motståndsnivåer under större delen av dagen.

Innan den nuvarande korrigeringen som tog ETHUSD-paret till sitt nuvarande pris på $ 573, gjorde altcoin mestadels räckvidd över $ 585-stödet. Den näst största steg till och med så högt som $ 607 innan de mötte ett intensivt motstånd.

Denna aktuella prisåtgärd indikerar att Ether kan sätta igång för nästa breakout, men ett slut på över $ 600 är avgörande för att ETH-priset ska utlösa denna förväntade stigning.