Op 30 december 2020 werd Guarda, die niet in de gevangenis zit, aangevallen met gespoofde DNS-records. Het projectteam geeft GoDaddy hosting de schuld van het incident.

Volgens Guarda-vertegenwoordigers gaven GoDaddy-medewerkers de controle over het account en de domeinen [guarda.co en guarda.com] aan aanvallers, waardoor deze laatsten gebruikers konden doorverwijzen naar een nep-back-up-portemonnee-downloadpagina.

Guarda vroeg GoDaddy om de domeinen op te schorten totdat Bitcoin System app de toegang hersteld was, maar dat is nooit gebeurd. De projectingenieurs probeerden de phishingsite te vertragen. Volgens hen was 90% van de tijd dat de domeinen onder controle van aanvallers waren, de phishingvorm ontoegankelijk.

Guarda werkt samen met de Estse politie. Het project overweegt het indienen van een collectieve rechtszaak tegen GoDaddy en verwijst naar een onderzoek van 21 november door cybersecurity-specialist Brian Krebs. Het zegt dat GoDaddy-werknemers het slachtoffer waren van verschillende phishingaanvallen – aanvallers bedrogen hun admingegevens om toegang te krijgen tot andere sites.

Ongeveer 100 mensen hebben steunkaartjes ingediend, volgens Guarda’s publicatie van 4 januari. Sommigen zijn niet blij dat ze geen melding van de aanval per e-mail hebben ontvangen, wat volgens hen de schade zou hebben geminimaliseerd.

De aanvallers brachten de gestolen goederen echter over naar Ethereum en ruilden ze in voor bitcoin via de decentrale uitwisseling Uniswap. Sommige fondsen, zo verzekert het projectteam, konden worden vastgelegd op gecentraliseerde uitwisselingen.

ForkLog heeft een aantal van de adressen kunnen blootleggen waarnaar de aanvallers geld hebben overgemaakt.

Bitcoin (meer dan 26 BTC);
Ethereum (meer dan 200 ETH);
USDT ERC-20 (meer dan 200 ETH).
De dienst heeft al een terugbetalingsplan ingevoerd:

Als een gebruiker tot $2000 heeft verloren, krijgt hij het volledige bedrag terug in bitcoin of gestolen cryptocurrency. De alternatieve optie houdt in dat er wordt overeengekomen om $4000 aan Guarda-munten te betalen met een driejarige vestingovereenkomst;
Als de gebruiker tussen de $2.000 en $10.000 heeft verloren, wordt hem 50% in bitcoin terugbetaald of wordt hem het dubbele van het bedrag in munten aangeboden met een overeenkomst voor drie jaar vesting;
Als de gebruiker meer dan $10.000 heeft verloren, krijgt hij 20% terug in bitcoin of krijgt hij het equivalent van het verloren bedrag +50% in penningen met de toestemming om drie jaar te wachten.
De lopers zullen tegen maart 2021 worden uitgegeven. De aflossing vindt plaats uit een speciaal fonds.

Herinnering, eerder vertelden we over de grote hacks van 2020 in de cryptocurrency-industrie.