In de afgelopen jaren hebben velen van u die geïnteresseerd zijn in crypto, waarschijnlijk de voortdurende groei opgemerkt van het aantal nieuwe ruilproducten die helpen bij het verdienen aan leningen en margehandel.

Voor het geval dat er onbekende termen zijn, een kort briefje:

Margehandel is handel met behulp van geleende middelen. Om terug te komen op de details, wanneer een handelaar een lening op onderpand aangaat en geleende fondsen verkoopt. Daarna, als het tarief van de verkochte munten is gedaald, koopt een handelaar geleende middelen met een lager tarief en betaalt de lening terug. Het verschil tussen de initiële verkoopprijs en de aankoopprijs is een winst of verlies. Margehandel werd zeer populair onder de gewone markten. Misschien hebben velen van u niet alleen gehoord, maar ook al geprobeerd om te handelen via Forex valutamarkt makelaars. Het is echter een relatief nieuw type handel voor de crypto-markt.

Lenen gebeurt wanneer iemand een ander persoon iets laat lenen, of, in ons geval, cryptocurrency. Daarom zal de terugbetaling de betaling van de rente omvatten.

De hefboomwerking is de verhouding tussen de fondsen van de handelaar (die de garantie voor de lening vormen) en de omvang van de lening. Bijvoorbeeld, 2x leverage betekent dat het met $100 mogelijk is om $200 te lenen, terwijl 10x leverage de mogelijkheid biedt om tot $1000 te lenen met het beginsaldo van $100.

U zou denken, hoe hoger de hefboom, hoe „beter“ voor de handelaren, omdat er meer geld kan worden gebruikt om te handelen. U gelooft waarschijnlijk in zo’n gouden kans die gecreëerd wordt voor de handelaren, maar laten we dieper ingaan op de details.

Wanneer u $100 heeft en u heeft $200 geleend (de leverage is 2x), dan heeft u 1 ETH gekocht in de verwachting dat een wisselkoers van Ethereum zal groeien en u zou 1 ETH voor $250 kunnen verkopen, de lening van $200 kunnen terugbetalen en $50 kunnen profiteren van de deal. Maar er ging iets mis en de ETH koers, in plaats van te groeien, begon te dalen. Tegelijkertijd heb je $100 op de balans staan (als onderpand voor de lening) en ook 1 ETH, waarvan de prijs daalt. Je hebt ook een schuld van $200 (waarvoor je al 1 ETH hebt gekocht). In dit geval zal de gedwongen aflossing van uw lening en de liquidatie van de handelspositie plaatsvinden tegen de prijs van $110, dat wil zeggen dat u ongeveer 45% heeft in geval van koersschommelingen.

En nu, u veronderstelt, met $ 100, neemt u ongeveer $ 1000 (hefboom 10x) en koopt u 5 ETH, in dit geval zal een daling van de prijs van Ethereum van $ 200 tot ongeveer $ 185 leiden tot de vereffening van uw positie en het gebruik van onderpand om de lening te dekken, u zult praktisch uw saldo „zeroing“.

Nu kunt u zich gemakkelijk voorstellen wat voor soort koersschommelingen met een hefboomwerking van 20x-100x zeker uw rekening op nul zullen zetten. Bijvoorbeeld, met 20x zal het ongeveer 4% niet in je voordeel zijn, en bij 100x minder dan 1% van de veranderingen in de koers zal het saldo al een krimp geven.

Dagelijkse wisselkoersschommelingen en de omkering op korte termijn in een momenteel dalende koers die gemakkelijk 10-15% kan uitmaken, zelfs voor de meest liquide valuta’s zoals Bitcoin Profit en ETH, mogen niet worden verwaarloosd. Dus, als iedereen op de hoogte is van de volatiliteit van de cryptocurrency markt, waarom bieden de beurzen dan nog steeds aan om te „handelen“ met een hefboomwerking van 10-100x?

Helaas is het duidelijk dat de cryptocurrency markt verandert in één groot gokhuis, en de grotere spelers profiteren van de „kudde-mentaliteit“ van lemmingen, die hen exorbitante winsten beloven, spelen op opwinding, of onwetendheid. Als een paar jaar geleden, crypto beurzen boden alleen de spotmarkt, nu zijn veel van de „top beurzen“ klaar om hefboomwerking te geven tot 10-150x.

Het ding is, gebaseerd op het eenvoudigste wiskundige model, op dit moment, als een handelaar handelt met een hefboomwerking van 10x-150x in de crypto markt, is de waarschijnlijkheid dat hij alle fondsen verliest, neigt naar 100%. En dit betekent dat beurzen niet eens meer de posities van dergelijke handelaren op de echte markt hoeven te plaatsen, maar dat ze meteen alle deposito’s van de handelaren in hun zak kunnen steken. Daarom is het aantal aanbiedingen om te handelen met een hoge hefboomwerking het afgelopen jaar sterk gestegen. En nu bewijzen zelfs de meeste topbeurzen de handelaren een slechte dienst. Gezien de snelle penetratie van cryptocurrencies in alle sectoren van de samenleving, bijna overal ter wereld, kan het gedrag van deze „zakenlieden“ met een bekend idioom worden beschreven: „Een dwaas en zijn geld zijn al snel gescheiden.“ Laten we het morele aspect van deze acties buiten het bestek van dit artikel laten; dit is slechts een constatering van een feit.

Laten we het nu eens hebben over het uitlenen van geld, dit is de andere kant van de margehandel. Op gewone markten wordt de liquiditeit voor de margehandel verstrekt door makelaars, en hun liquiditeit wordt verstrekt door banken en andere financiële instellingen. Op de crypto-markt wordt de liquiditeit voor de margeverhandeling voornamelijk verstrekt door de beurzen, uit reserves of fondsen die zij van andere gebruikers hebben geleend tegen een bepaald jaarlijks percentage (uitlenen). Zo is de bekende beurs N1 nu klaar om geleende middelen te verstrekken aan handelaren voor de marginhandel in BTC tegen 11% per jaar. Maar het is interessant om op te merken dat de rente die wordt aangeboden aan gebruikers die hun fondsen hebben uitgeleend – ongeveer 3% per jaar. Het verschil tussen deze tarieven is dus de winst van de beurs.

En al het bovenstaande zou niet zo’n groot probleem zijn als de topbeurzen eerlijk zouden spelen. Maar het feit is dat je door het uitlenen van fondsen je ze aan een „termijndeposito“ geeft. Ondertussen worden deze fondsen waarschijnlijk gebruikt door beurzen om de markt te manipuleren en tegen handelaren te spelen. Tegelijkertijd weten beurzen, in tegenstelling tot walvissen, altijd precies alle marge-orders van gebruikers en kunnen ze nauwkeurig berekenen hoeveel, wanneer en in welke richting de koers moet worden gewijzigd om er het meeste voordeel uit te halen. Waarschijnlijk hebben velen van u gelezen over claims tegen een van de meest populaire crypto-derivatenbeurzen.

Wat bieden we aan, het 50x.com ruilteam?

We stellen voor om de regels van het spel in deze markt te gaan veranderen. En meer recentelijk hebben we een transparant systeem van spot margin trading en lending op ons platform gelanceerd. Nu kan elke houder zijn geld uitlenen, en tegelijkertijd kan elke handelaar een lening afsluiten tegen de meest gunstige rentetarieven. Zo zullen kredietverstrekkers de werkelijke kosten ontvangen die handelaren betalen, en zullen handelaren in staat zijn om leningen af te sluiten tegen betere voorwaarden, in tegenstelling tot andere beurzen.

Wij bieden hefboomwerking voor leningen tot 3x, waardoor u het risico voor de margehandel tot een minimum kunt beperken. Bovendien maakt het unieke karakter van onze kwantumhandelskern, gebaseerd op Any2Any-technologie, het mogelijk om al uw zogenaamde vertrouwensmunten op de rekening te gebruiken (nu is het BTC, LTC, ETH, USDT, TUSD, USDC) als onderpand, geleende/geleende fondsen, en ook te handelen in elk van de op de beurs aanwezige munten aan een ander.